САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА ГПР-А И САРАДНИКА

Управни одбор Градског позоришта Рума одржао је синоћ своју редовну седницу у проширеном саставу и са неколицином сарадника на којој је усвојен Извештај о реализацији  овогодишњег, 26. Арт Трема феста, а разматрани су планови предложених пројеката за партнерство и копродукцију коју су образложили председник ГПР-а Бранко Јовичић и секретар Золтан Фридман.

У светлу долазеће године у којој ГПР обележава 30 година постојања и рада председник је представио активности којима ће овај вредан јубилеј бити обележен. Између осталих, једна од најважнијих активности јесте слање Писма о намерама на адресе свих релевантних институција и организација како би се успсотавила сарадња поводом обележавања овог догађаја, али и поводом издавања три књиге о позоришном стваралаштву        на тлу Руме – Монографија, 30 година Градског позоришта Рума и 25 година Арт Трема феста.

У циљу што бољег програма како фестивала тако и програма обележавања јубилеја, формирани су тимови у различитим областима који ће бити носиоци појединих активности.

У оквиру тачке разно разматран је редован рад ГПР-а, драмског студија, сарадња са драмским секцијама у школама, истакнути примери добре праксе.

УО се позитивно изјаснио о свим тачкама дневног реда.  

Састанку су присуствовали чланови УО Бранко Јовичић, Вишеслава Налчић и Весна Самарџија, као и секретар ГПР-а Золтан Фридман. У проширеном саставу присутних, састанку су се одазвали сарадници Александра Сашка Станковић – Јовановић, академска сликарка и професор ликовног васпитања, Љиљана Пантелић – Фридман, костимограф, Саша Вернер Ристовић, Удружење „Хронике“, музичар Станко Томић, Милена Миколаци, професор књижевности и лектор, Марија Ратанчић, професор енеглеског језика у Гимназији „Стеван Пузић“.